Het verhaal achter StudioDUS

StudioDUS meubelmakerij Zeist

Sinds 2006 maakt en ontwerpt meubelmakerij StudioDUS meubels. Peter Deij, ambachtelijk meubelmaker, maakt duurzame houten meubels en interieurs op maat. Dit doet hij voor particuliere klanten, maar ook voor bedrijven en in opdracht van architecten en ontwerpers.

Bent u op zoek naar een meubelmakerij in Zeist of wilt u uw ontwerp laten uitwerken? Neem dan vrijblijvend contact op met StudioDus. Een afspraak is zo gemaakt!

Meubelmaker Peter Deij

Sinds ik in 2006 afstudeerde aan het Hout en Meubileringscollege ben ik werkzaam als zelfstandig meubelmaker. Door de jaren heen ben ik mij steeds meer gaan richten op het ambachtelijke deel van het werk. Mijn werk kenmerkt zich door handgemaakte details en hoge kwaliteit in constructie en afwerking. Eenvoudige vormgeving waarin de functie van het meubel centraal staat. 

Een meubel wordt door mij machinaal en handmatig vervaardigd. Mijn klanten zien graag het extra stuk ambacht wat ik toevoeg aan mijn werk. Het maakt een meubel persoonlijk, uniek en het onderscheidt zich van een industrieel vervaardigd product.

Een meubel voor u zelf laten maken is een unieke ervaring. In deze tijd van massaproductie kunt u de vrijheid hebben een meubelstuk naar uw eigen wensen te laten maken. In mijn werkplaats heb ik een verzameling van prachtige houtsoorten die ik door de jaren heen heb verzameld, sommige met een bestemming in gedachten, maar ook vele waar de bestemming nog aan gegeven gaat worden. U bent van harte welkom om eens te komen kijken.

Sinds 2012 bied ik cursussen aan in onder andere fijne houtbewerking en meubelmaken. Na vier jaar ervaring te hebben opgedaan als docent fijne houtbewerking, heb ik de stap gezet om in mijn eigen werkplaats te gaan lesgeven. Het geeft mij veel voldoening om op die manier bezig te zijn met mijn vak.

In de cursussen zijn we bezig met het ambacht van de meubelmaker, een ambacht dat veel tijd en toewijding vraagt. Een ambacht wat ook dreigt vergeten te worden vanwege de hoge arbeidsintensiviteit. Een van de redenen dat ik het belangrijk vind dat wij deze eeuwenoude technieken koesteren en blijven gebruiken om de wereld om ons heen mooier te maken.

In het Algemeen Dagblad van 15 december 2014 (klik op artikel om te lezen):

AD_ArtikelMooiwerk

Maak kennis met StudioDUS

Bent u op zoek naar een meubelmakerij in Zeist die ambachtelijke meubels ontwerpt en maakt? Of wilt u uw eigen ontwerp laten uitwerken? Neem dan contact op met StudioDUS. Een afspraak is zo gemaakt!